woensdag 30 mei 2012

Vierde mediarevolutie: Ophef & Social Media

De vierde mediarevolutie: Ophef & Social Media

The Pirate Bay wordt geblokkeerd. 
Film ‘Fitna’. 2008. Geert Wilders.
Tegenfilm ‘Al Mouftinoun’. 2008. 
Facebookaandeel. 2012.
Internet. The world wide web. Ook bekend als het www. Het Internet is onstaan in de 60er jaren, toen het Ministerie van Defensie van de Verenigde Staten er een project van had gemaakt. Het was de bedoeling dat dit systeem nog steeds zou werken, zodra de rest van het netwerksysteem uitgeschakeld zou worden. Zo kon men van andere locaties uit toegang verkrijgen op bepaalde informatie.
1985 werd het internet aangeboden aan overheidsinstellingen. Iedereen wilde dit systeem hebben.
Maar de echte bedenker/uitvinder van het www is Sir Tim Berners-Lee. Geboren in London in 1955. Het www beïnvloed onze samenleving drastisch. Mensen konden nog makkelijker met elkaar communiceren. Er ontstonden sociale media, zoals twitter, facebook en verschillende blogger pagina’s. Mensen kunnen elkaar in eens nog makkelijker bereiken en vinden. Helaas is het nog makkelijker geworden om mensen het leven zuur te maken. Dit wordt internetpesten, cyberpesten of ook digipesten genoemd en duikt vooral op bij de jongere generatie. 




Can I get some privacy?!
Sociale media, ja daar zijn wij in dit tijdsperk heel veel mee bezig. Dik, dun, oud en jong zitten dagelijks achter de computer om hun privéberichten te lezen of op andere statussen te reageren. Ze komen minder buiten en de dunnen worden dikker, de dikken worden nog dikker, de jongen bouwen een sociaal mediawereldje op maar in de echte wereld zijn zij alleen en de ouderen krijgen een klein beetje vermaak en hebben het idee dat zij toch nog met mensen kunnen praten en niet helemaal alleen zijn.
Maar hoe ziet dat met onze privacy? Facebook verzekerd je dat je gegevens niet verder worden gegeven aan derden. Maar in werkelijkheid gaat er het gerucht, dat de FBI alle gegevens van Facebook heeft om zo criminelen makkelijker te pakken en terrorisme tegen te gaan. Laten wij het zo stellen, als wij er zo over nadenken is het helemaal niet zo veilig. Elke goede hacker kan al je gegevens in een klap achterhalen en doen en laten met deze gegevens wat hij/zij wil. Waarom lopen wij niet meteen met onze gegevens te koop?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten